It's now or never! / אביגדור ליברמן

It's now or never! / אביגדור ליברמן

נושא השיוויון בנטל, שהגיע שוב לכותרות בימים האחרונים, הוא נושא טעון ומהותי ולא במקרה עברו כבר 65 שנה מאז הנהיג בן גוריון את ההסדר הזמני בענין, והסדר קבע טרם אושר...

עמדת "ישראל ביתנו" בענין גיוס החרדים לצה"ל היא ברורה וידועה. אנו עוסקים בכך ברצינות לא מהיום ולא מאתמול ואפשר לתמצת את עמדתנו באזכור הצעת החוק שהבאנו להצבעה בכנסת הקודמת: גיוס שווה לכולם בגיל 18.

אנו סבורים שהאפשרות המוצעת בחוק שגיבשה "ועדת פרי", שלפיה יוכלו החרדים להתגייס בגיל 21, תהפוך את הענין לבלתי אפשרי משום שבגיל זה רבים מהם כבר נשואים עם ילדים והצבא לא יוכל להיעזר בהם באופן ממשי ולא יוכל להתמודד עם עלויותיהם התקציביות.

גם בנושא משך תקופת השרות של חיילי ישיבות ההסדר לא עשתה הועדה את המוטל עליה מפני שהיא יצרה מצב אבסורדי בו החיילים מישיבות ההסדר ישרתו אפילו פחות זמן מהחיילים החרדים. אם יש שיוויון בנטל הוא צריך לחול על כולם ועל בני ישיבות ההסדר לעשות לפחות שרות של 24 חודשים-כמו החיילים החרדים.

יש גם לקבוע סנקציות אישיות על המשתמטים ולהטיל אחריות וסנקציות על המוסדות שיקלטו את המשתמטים. זהו לא צעד תקדימי וגם במדינות אחרות, כמו שוויץ, מושת מס מיוחד על מי שאינו משרת.

גם גיוס בני המיעוטים ושילובם בחברה הישראלית הוא אחד האתגרים החשובים והרגישים של מדינת ישראל. הימנעות מהתמודדות עם אתגר זה מהווה איתות, קודם כל לערביי ישראל, כי המדינה מוותרת עליהם ומפקירה אותם למטיפים קיצוניים מסוגו של ראאד סאלח.

"ישראל ביתנו" הסכימה, בהסכם הקואליציוני שנחתם עם הרכבת הממשלה, לכך שבתקופת המעבר של 5 השנים הראשונות ייקבע יעד גיוס של 6000 מתנדבים מקרב בני המיעוטים. במסגרת דיוני "ועדת פרי" דרשנו כי בתום 5 השנים של תקופת המעבר עקרון השוויון בנטל יחול גם על בני המיעוטים., בהתאם לסעיף 1 בפרק "עקרונות על למתווה שותפות במשימה ונשיאה בנטל" בהסכם הקואליציוני.

אך קודם כל, בכדי שגם גיוס של 6000 מתנדבים לא ישאר רק בגדר סיסמה ריקה, חובה לגבש מנגנון, להעמיד תמריצים ולהקציב את הכסף הנדרש על-מנת שאפשר יהיה להגיע באמת ליעד הזה.

כמו-כן, יש לקבוע כבר עכשיו שבתום תקופת המעבר יחול חוק שרות שווה לכולם גם על בני המיעוטים.

ברור כי אין אנו מצפים מצעירים ערבים להתגייס לטייסת או לקומנדו הימי, אך אנו כן מצפים שייתנו את חלקם במסגרת מכבי האש, המשטרה או במערכות החינוך והבריאות.

כפי שאמרתי בהתחלה, לא במקרה הסדרת הענין אורכת כבר 65 שנה וברור שמה שלא יעשה ולא יתקבל עכשיו, כשנוצרה הזדמנות לשנות את החוק, לא ייעשה בכלל או לפחות לא ב-65 השנים הבאות... לכן, מי שאומר שיש לקבל את הדברים בצורה חלקית, להתרכז בשלב זה רק בגיוס החרדים ורק אחר כך לטפל בסוגיית בני המיעוטים – טועה ומטעה.

זה הזמן לעשות את השינוי ויש לעשות אותו באופן שלם לטובת חיזוקה של החברה הישראלית.

It's now or never!

 

הרשמה לרשימת תפוצה