במשך שנים נתניהו טיפח את חמאס והיום כולנו משלמים את המחיר | ליברמן 

במשך שנים נתניהו טיפח את חמאס והיום כולנו משלמים את המחיר | ליברמן

זוהי האמת הפשוטה: פעם אחר פעם הועדפו הסדרים, מזוודות מזומן והימנעות מהכרעה על פני ביטחון אזרחי ישראל. הגיע הזמן להזכיר את העובדות.

עסקת שליט ושחרור יחיא סינוואר

ב־11 באוקטובר 2011, בניגוד לעמדתי, נתניהו שחרר את יחיא סינוואר ועוד 1,026 מחבלים כבדים במסגרת עסקת שליט. היום ברור לכל – זו הייתה אחת ההחלטות המסוכנות ביותר לביטחון ישראל.

מבצע צוק איתן – ההחמצה להכריע את חמאס

במהלך מבצע צוק איתן בשנת 2014 דרשתי לכבוש את כל רצועת עזה ולמגר את חמאס. נתניהו החליט לעצור את המבצע, להימנע מהכרעה ולהגיע להסדר עם חמאס. בספרו ביבי: סיפור חיי (עמוד 466) הוא אף התגאה בכך בעצמו.

האזהרות שלא נשמעו 

כשר ביטחון, העברתי לנתניהו ב־21 בדצמבר 2016 מסמך מפורט ובו התרעה ברורה: חמאס מתכוון לחדור לשטח ישראל באמצעות כוחות נוח’בה, לכבוש יישובים, לקחת בני ערובה ולזעזע את הציבור. במקום להכות ראשון, נתניהו בחר להתעלם. הוא מנע שוב ושוב סיכולים ממוקדים נגד ראשי חמאס, כפי שמעידים גם בכירים במערכת הביטחון.

נתניהו מחליט על ההסדרה וכסף הקטארי 

בישיבת הקבינט שהתקיימה בקריה ב־13 בנובמבר 2018 דרשתי לצאת למערכה לחיסול חמאס.

נתניהו העדיף הפסקת אש, הכריז על מדיניות “הסדרה” – והעביר מאות מיליוני דולרים במזומן מקטאר לידי ארגון הטרור.

למחרת, 14 בנובמבר 2018, הודעתי על התפטרותי מתפקיד שר הביטחון

ואמרתי במסיבת העיתונאים:

“ההחלטה על הפסקת אש עם חמאס היא כניעה לטרור. אתם קונים שקט לטווח קצר במחיר פגיעה קשה בביטחון הלאומי לטווח ארוך.”

שנתיים אחרי הטבח, חוסר מנהיגות מתמשך

כמעט שנתיים חלפו מאז הטבח הנורא ב־7 באוקטובר, וראש ממשלת ה־7 באוקטובר לא מצליח להחזיר את כל החטופים, לא מסוגל להכריע ולא יודע לנצח את חמאס. אפילו השר במשרד הביטחון וחבר הקבינט, בצלאל סמוטריץ’, אמר בסרטון מ־9 באוגוסט 2025:

“איבדתי את האמון שראש הממשלה יכול ורוצה להוביל את צה״ל להכרעה וניצחון.”

הדרישה: ועדת חקירה ממלכתית מיד

ההחלטה הראשונה של הממשלה הבאה תהיה הקמת ועדת חקירה ממלכתית.

כל האחראים, ונתניהו בראשם, יצטרכו לתת את הדין.

לאזרחי ישראל מגיע לדעת את האמת המלאה, ואנחנו לא נוותר על כך.

כתוב את הכותרת כאן