שיתוף פעולה ישראלי-סיני בשדולת ההיי-טק בכנסת
הערב (20.5) אירחה שדולת ההייטק בכנסת ישראל בראשותו של ח"כ רוברט אילטוב משלחת המונה עשרות אנשי עסקים ונציגים של גופים כלכליים וממשלתיים מפרובינציות שונות ברפובליקת סין.
האירוע נערך בשיתוף עם ארגוןIsrael China Interflow Association ICIA Israel)), הפועל לעידוד וטיפוח יחסי המסחר בין ישראל לסין, על ידי התאמה ויצירה של שותפויות עסקיות בין משקיעים סיניים וחברות סטארט-אפ ישראליות בתחומי התעשייה עתירת הידע.
באירוע השתתפו שר החקלאות ח"כ יאיר שמיר, יו"ר הכנסת ח"כ יולי אדלשטיין, יו"ר האגודה לידידות ישראל סין ח"כ דודו רותם וח"כים נוספים וכמאה נציגי תעשיות עתירות ידע ישראליות על כל ענפיהן.
הכינוס עמד בסימן עידוד שיתופי פעולה כלכליים, יזמות והשקעות בין תעשיות עתירות ידע ישראליות לבין גופים ממשלתיים מהרפובליקה העממית של סין.
פתח את סבב הדוברים, יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין בדבריו: "ישראל בתור מרכז המחקר, הפיתוח וההמצאה וסין היא בתור יצרנית ומשווקת. ברית בין השתיים יכולה, הלכה למעשה, לשנות את העולם."
"אנו עדים לפעילות סינית הולכת וגדלה בהיי-טק הישראלי: השקעה בקרנות הון סיכון מצד משקיעים אסטרטגיים ומוסדות בסין, השקעה ישירה בחברות וכן רכישתן. את כל זאת אנו מקדמים בברכה."
שר החקלאות, ח"כ יאיר שמיר במילותיו: "נכון, הבסיס התרבותי שלנו נותן להתקדם מאד יפה, גם היכולת שלנו לתקשר עם הסינים היא יותר טובה, ויחד עם זאת הפערים הם גדולים. צריך להבין את הפערים, ישראל קטנה וחכמה, סין גדולה וחכמה. הזמן והרצון הטוב יסדרו את זה. ישראל יכולה להביא את הטכנולוגיה וסין תביא את שווקים, אבל צריך לעשות זאת צעד צעד, בזהירות ובנחישות, כמו שאומרים – גם הטיול הכי גדול התחיל בצעד סיני אחד קטן. אין שום מגבלה מצדנו, רק רצון טוב."
יונג'י צ'ן, סגן יו"ר מרכז סין למסחר כלכלי בינ"ל: "בגלל הגודל העצום של השווקים הסיניים יש לנו צורך ברוב תחומי ההייטק, וישראל היא יעד מושלם להשקעה. אם נשתף פעולה בצורה חכמה ונבונה נוכל להביא לגדילתן של חברות ישראליות בתחומי התעשייה עתירת הידע ולשנות את הכלכלה העולמית לטובת האינטרסים של שתי המדינות".
ח"כ רוברט אילטוב, יו"ר השדולה לקידום תעשיות עתירות ידע בכנסת : "ללא ספק, הסינים גילו את ישראל וציין לגבי קשרי המסחר בין ישראל לסין כי "יש עלייה עצומה בהיקף המסחר בין המדינות- מ-54 מיליון דולר בשנת 1992 למעל ל- 8 מיליארד דולרים בשנת 2011."
"חשוב לתעל את היכולות של מדינות ישראל וסין, ולחבר בין הידע, ההון האנושי והחדשנות הישראלית ליתרונות הגודל של סין – כפי שבאים לידי ביטוי בייצור ההמוני ובשווקים הנרחבים, ולייצר אינטרס משותף לשתי הכלכלות."
מטרתו של הכנס היום להגדיל את החשיפה הסינית לענפי התעשייה הישראלית ולפעילות השדולה בכנסת ולמצוא ולעודד את חיבורים אסטרטגיים ושיתופי פעולה כלכליים בין שתי המדינות בתחומי התעשייה, ובמו"פ עתיר הידע."
רמי ריינשטיין, מנכ"ל ICIA Israel: "אנו ניצבים בנקודת מפנה ייחודית וחשובה בהיסטוריית היחסים בין מדינות ישראל וסין ואנו חייבים להפיק ממנה את המירב. ישראל היא מומחית באגרוטק, בכל הקשור לטכנולוגיה לטיהור מים ולהשקיה, ביוטק ועוד יותר. לסין יש את ההון הדרוש למימון המיזמים הישראליים ולפיתוח התוצרים להם סין משוועת, ולשווק אותם בשוק הגלובלי בו היא מתמחת".
כמו כן באירוע נחשפה תוכנית לפארק הייטק בשאנג הי, הרחוקה 45 ק"מ מבייג'ינג ובו מתוכננת לדברי בכירים במשלחת הקצאה של חלק ממנו לתעשיית ההייטק הישראלית.